



## Preliminary agenda

Section		Moderator / Speaker	Timing
1)	High-level Introduction  provide context for the importance of sharing privately-owned ocean data to the public and the establishment of the Corporate Data Group	Speakers: Mark Heine - CEO, Fugro	<b>5 min</b> 13:15 - 13:20
2)	Harnessing industry ocean data - ongoing initiatives & exemplars – Panel Discussion	Moderator: Erik Giercksky	<b>2 min</b> 13:20 - 13:22
ISA's DeepData database example		José Dallo Moros, Director, Office of Environmental Management and Mineral Resources at the International Seabed Authority	<b>5 min</b> 13:22 - 13:27
The	Crown Estate - Marine Data Exchange	Harriet Baldwin, Marine Insights Manager – Whole of Seabed Programme – The Crown Estate	5 min 13:27 - 13:32
Xiamen University		Prof. Fei Chai	<b>5 min</b> 13:32 - 13:37
Por	t of Açu, Brazil	Fernanda Sossai	<b>5 min</b> 13:37 - 13:42
Q&.	A with audience	Moderator: Erik Giercksky	<b>10 min</b> 13:42 - 13:52
3) li	ndustry Data Sharing Use Cases & Learnings	Moderator: Mark Heine, Fugro	<b>2 min</b> 13:52 - 13:54
Bat	Learnings / guideline - how to share data - existing data / Crowd-sourced Bathy /	Louis Demargne, IOC	<b>10 min</b> 13:54 - 14:04





Section	Moderator / Speaker	Timing
contractual language for future acquisition? / territorial or intl waters  Benefits, impact		
Biodiversity / MMO Data Sharing     Learnings / guideline - how to share data     scientific pilot study, benefits (to science and to industry) & impact (for oceans, environment etc.)	Anna Silyakova, HUB Ocean	<b>10 min</b> 14:04 - 14:14
4) Call to Action - Panel Discussion	Moderator: Kimberly Mathisen, HUB Ocean	<b>2 min</b> 14:16 - 14-18
Comments requested from each panellist on their participation in the CDG and the Call to Action, giving examples of actions / activities / challenges / lessons learned their organisation is involved in.	<ul> <li>ASN - Jérémie Maillet</li> <li>Ørsted - Emma Hospes</li> <li>TotalEnergies - Laurent Cazes</li> <li>Equinor - Arne Myhrvold</li> <li>Van Oord - Karen Vennik</li> </ul>	<b>25 min</b> 14:18 - 14:41
Q&A or Live poll with audience? (time is a bit short) Or use the time to continue discussion with panel?		<b>4 min</b> 14:41 - 14:50
5) Closing Remarks	Vidar Helgesen, IOC	5 min
TOTAL		95 min